[COMUNICAT] Sobre el nomenament de José Borrell com a Ministre d'Exteriors

Aquest és el comunicat de posicionament de la CUP a les Terres de l'Ebre arran del nomenament de José Borrell com a ministre d'Exteriors.

Davant del nomenament de José Borrell com a Ministre d’Exteriors del govern del PSOE, la CUP Ebre volem manifestar que:

  • José Borrell és l’ideòleg de la proposta de macrotransvasament de l’Ebre l’any 1993 quan era Ministre d’Obres públiques. Una proposta molt més dura que el Pla hidrològic Nacional del PP d’Aznar amb més d’un centenar d’embassaments nous i una extracció de prop de 2.000 hm3/any, pràcticament el doble que la proposta del PP.

 

  • El PSOE forma part del bloc transvasista, format per PP, PSOE i Ciudadanos, i no creiem que abandone estes polítiques insostenibles i que ataquen la conca de l’Ebre i les Terres de l’Ebre.

 

  • Que com a ebrencs i ebrenques i independentistes, rebutgem a qui ens voldria “desinfectar” per ser independentistes i que ens retorna a les èpoques en les que a part de promoure el macrotransvasament de l’Ebre, des del govern del PSOE es va fomentar el terrorisme d’Estat al qual José Borrell hi va donar suport acompanyant al 2003 l’entrada a presó de Barrionuevo i Vera.

 

Terres de l’Ebre, Països Catalans, 6 de juny de 2018