La CUP de les Terres de l’Ebre exigeix la dimissió de Salvador i Caparrós i demana a ERC la seva expulsió

La darrera setmana es va fer pública una conversa privada entre Lluís Salvador i l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós. Una conversa amb marcat caràcter sexista i racista.

Des de la CUP Ebre denunciem la campanya bruta de l’Estat contra les organitzacions i partits independentistes del nostre país. Una vegada més es filtren converses privades amb total impunitat per la premsa estatal. És un nou exemple de la guerra bruta que l’Estat Espanyol està desenvolupant a Catalunya, combinant repressió policial, anul·lació de la independència del sistema judicial i submissió absoluta dels mitjans de comunicació a la política del PP (amb la complicitat de C’s i PSOE/PSC) en defensa de la sagrada constitució i la unitat de la pàtria.

Però això no pot disculpar les paraules masclistes i racistes de Lluís Salvador i Josep Caparrós. I no es poden disculpar al·legant que es tractava d’una conversa privada amb un to irònic. Què vol dir això? Públicament hem de tenir un missatge no sexista i políticament correcte, però que en la nostra vida privada podem utilitzar un llenguatge sexista, homòfob o racista?

En els darrers anys el feminisme ha guanyat el discurs de l’espai públic. Almenys en l’esfera pública i política quasi tothom accepta que no es políticament correcte fer comentaris masclistes o sexistes. Però les dades demostren que no n’hi ha prou, que una cosa és el que es diu i una altra el que es pensa o es fa (augmenten els assetjaments sexistes en edat escolar i juvenil, els insults masclistes en les xarxes socials són continus, es notori que al treball les dones pateixen assetjament laboral, la violència masclista -física o verbal- augmenta...).

Per això és tan important que no es disculpen els comentaris sexistes i racistes de Salvador i Caparrós. Quin missatge traslladarem a la ciutadania? Què li direm als nostres fills i filles? Mira, tu en públic has de ser políticament correcte però després amb els amics, a casa... pots fer comentaris o acudits masclistes, sexistes, racistes, homòfobs... Perquè no passa res si es fa en l’esfera privada i en broma.

Des de la CUP de les Terres de l’Ebre exigim que Lluís Salvador i Josep Caparrós dimiteixin. Però si no ho fan perquè les seues cadires els asseguren unes condicions de vida molt confortables, exigim que ERC de les Terres de l’Ebre els expulsi del partit. El partit republicà no pot sortir el 25N o el 8 de març a fer-se la foto i a totes les rodes de premsa en favor de la igualtat o en contra de la violència de gènere, i després mirar a un altre costat quan els seus càrrec públics denigren a les dones.

El passat 8 de març es va evidenciar que el moviment feminista vol anar més enllà de les paraules. Exigir la dimissió dels dos ebrencs és anar més enllà de les paraules, és avançar per un canvi real. Un canvi que ha d’arribar a tots els àmbits: el públic, el de les tasques de la llar, el laboral... i també, en l’àmbit de les nostres relacions socials i íntimes.

"Exigim que Lluís Salvador i Josep Caparrós dimiteixin. Però si no ho fan perquè les seues cadires els asseguren unes condicions de vida molt confortables, exigim que ERC de les Terres de l’Ebre els expulsi del partit".